Cazare dealta dunarii. Cazare in delta. cazare in delta pe hoteluri plutitoare delta dunarii


 cazare delta dunarii. cazare in delta

Hotel plutitor Delta Ways
 
 
Pescuit
     Fauna
     Tehnici
     Zone de pescuit
     Legislatie
Excursii

Satul Letea si Padurea Letea un peisaj de poveste.

Nu poti spune ca ai vizitat Delta Dunarii fara sa vizitezi aceasta minune unica in lume.

Satul Letea se afla la 23 km nord, nord-vest de orasul Sulina, nu departe de Rezervatia Padurii Letea. Satul a fost format in mare parte din refugiati politici neoficiali din Imperiul Tarist (Rusia). Locuitorii satului sunt urmasi ai acestor refugiati. Locuitorii din Letea se declara de origine ruso-ucraineana, diferita de a rusilor-lipoveni. Limba vorbita este ucaineana. Ucrainenii nu s-au amestecat cu lipovenii, desi limba vorbita si obiceiurile li se aseamana.
In anii de dupa 1990, multi tineri au parasit localitatea, aceasta devenind un sat aproape pustiu. Ocupatia princiala este pescuitul, ce le asigura hrana si reprezinta principala sursa de venit. Recoltarea stufului reprezinta o ocupatie sezoniera a satului, care il folosesc in constructia caselor, saivanelor, gardurilor si a acoperisurilor locuintelor sau anexelor casei.

Padurea Letea.
Cea mai nordica padure subtropicala din Europa, formata pe grindul nisipos Letea din fasii de padure dezvoltate printre dunele de nisip. Mergand prin padure treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj, de la padure subtropicala la desert in numai 2-300 metri.
Padurea Letea incepe din zona de nord a satului Letea. Rezervatia se intinde pe circa 3200 de hectare.
Declarata Rezervatie a Biosferei, Padurea Letea adaposteste 500 de specii de plante si peste 3000 de specii de animale. Paractic, Letea este o padure de stejari brumarii, dar include si frasini, tei si plopi. Este singurul loc din Europa in care se intalnesc liane. Aici se pot identifica cateva mii de specii vegetale, mai multe zeci fiind unicat in Europa sau chiar in lume. In marea lor majoritate, plantele exotice de aici au aparut datorita semintelor aduse din Africa de pasarile migratoare.

Cateva sute de cai salbatici traiesc in Padurea Letea si pe pajistile din imprejurimi. Nu este nimic mai spectaculos decat o herghelie de cai salbatici ce trec in galop peste dunele de nisip.

 
 
 
 
 
cazare delta dunarii - cazare in delta
 
 
 
 
cazare delta dunarii - cazare in delta